Wednesday, 28 December 2011

Dilanda "ombak rindu"

Lara Lagi ost ombak rindu~adira
Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk hati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah, tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu, percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di satu hari nanti
Ku jejak bahgia

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah, tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu, percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di satu hari nanti
Ku jejak bahgia


Untuk Kamu ost Ombak Rindu~Hafiz

Raut wajah mendamaikan
Dan sesuci selembut hatimu
Sinar mata mempersona
Bagai gugur seluruh jantungku

Aku Ingin engkau tahu
Cinta aku satu
Tercipta buat dirimu
Hanya untuk kamu

Huuu Huuu Huuu Huuu
Huuu Huuu Huuu Huuu

Aku ingin engkau tahu
Cinta aku satu
Tercipta buat dirimu
Hanya untuk kamu

Ombak Rindu~Hafiz&Adira
Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku









Tuesday, 6 December 2011

Pendaftaran Pelajar Baru vs Pengisytiharan Politeknik Ibrahim Sultan

assalamualaikum...
letih ! baru je balik dari keja, penat giler hari ni..penat g makan MCD!! hahaha
tapi minggu nih minggu yang amat memenatkan..memag sabtu ahad pon bantai keje je.. nak sambut pelajar2 baru la katekan..macam2 nak kena sediakan..pendek kata semua orang yang ade dalam PJB aka PIS nih sume bz ngan tugas masing2...macam2 yang dieorng renovate...jalan tuh la jalan nih la..cafe la..kantin la..bangunan tu la bangunan ni la..sampaikan tandas pon kena renovate..huh!! nama n logo poly pon da berubah.POLITEKNIK IBRAHIM SULTAN...wahh..berubah da wajah poly nih..hahaha HA!! jangan salah faham pula..renovation2 yang dieorg buat nih bukan utk pelajar2 baru ok..semua pembaharuan tu untuk meraikan kedatangan

 D.Y.M.M SULTAN IBRAHIM IBNI ALMARHUM SULTAN ISKANDAR
SULTAN DAN YANG DIPERTUAN BAGI NEGERI DAN JAJAHAN TAKLUK JOHOR DARUL TA'ZIM 

bagi merasmikan nama baru poly nih..wahhh untung la pelajar2 baru sem nih..dapat poly yang serba baru..nama baru logo baru...seba serbi baru...hehe
ape pon aku kena kumpol tenaga banyak2 utk didermakan masa hari pendaftaran tuh nanti..
huh..dengar pon da lomah lutut den ni ha...penat tu nanti...
meriah betul kantin dengan logo baru..PIS yoooo!!!

Saturday, 3 December 2011

Macam-macam perkara pelik yang terjadi kat Malaysia nih..korang sedar tak??



assalamualaikum….

Hmmm tertibe lak hati ni terdetik nak taip pasal pekara2 yang pelik..tak tau plak kenapa sebab aku sendiri pon pelik kot..hahaha macam2 pekara pelik yang dah berlaku  kat dalam Malaysia nih…korang sedar tak?? Benda nih berlaku di sekeliling kita je…kadang2 ape yang kita buat pon pelik juga just sedar ngan tak sedar je..hahaha ha…. Kat sini aku senaraikan ape yang aku rase pelik…dan ade gak yang aku dapat dari ape yang aku penah bace (kat google la mane lagi) hehehe

·        Pemain bola sepak liga kebangsaan boleh mendapat RM7,000-RM8,000 just main bola je..n kena pandai guna skill..wat latihan stress pon kurang tapi graduan universiti yang bertungkus lumus perah otak selama  bertahun2 kat sekolah hingga pusat pengajian tinggi hanya menerima gaji permulaan RM1,250 sebulan. 

·        Pemandu tak sanggup memberi peluang pemandu lain memotong, totapi sanggup pula bertekak sampai berjam jam dan ajak pemandu lain bergaduh di tepi jalan.aduhaiii..  

·        Banyak kejadian rogol atau mencabul kehormatan berlaku, tapi masih ramai yang ke tempat kerja dengan pakaian seksi ( baju tanpa lengan dan skirt pendek nampak peha). 

·        Macam-macam cara,kempen nak atasi pendatang tanpa izin,tapi smakin hari semakin banyak pulak warga asing yang memenuhi sektor pekerjaan kat negara kita.

 ·        Rempit, samseng jalanan..pasni apa nama nak bagi pun tak tahu dah...still ramai lagi budak2 yang merempit...siap ada cadangan lagi...nak bagi diskaun lesen kat pelajar...tak payhalah..hehe

 ·        Artis dianugerahkan dengan macam-macam anugerah..macam-macam festival and konsert...sampai salah bagi anugerah pastuh kecoh 1 malaysia.kesian yuna..huh..tapi ada ke anugerah khas untuk doktor,tentera,jururwat dan tugasan profesional lain? 

·        Budak2 skolah rendah lebih hafal lirik lagu bunkface,Najwa latif.. tapi bila suh baca sifir 3 pon dah terkial-kial...huh… 

·        Rakyat malaysia ni sanggup berhabis,bergolok bergadai semata-mata nak mengundi artis pujaan mereka kat rancangan realiti..tapi bila menang ada ke artis tu ingat dorang nih?..berbaloi ke mengundi beratus2 RM untuk artis tuh?

 ·        Ha…faizal tahir kene gam sebab bukak baju time perform...bukan aurat die pn..tapi artis2 wanita yang seksi2 tu tak pulak kene gam tayang aurat sane sini??

Haa….pelik tapi benar bukan?? fikir la sendiri… =)





Friday, 2 December 2011

Gambar anda dibogelkan !!? dunia2...

haa...semakin pelik aku dengan dunia nih...semakin canggih  semakin tidak selamat rasanye..macam2 orang boleh buat sekarang..semua dihujung jari je...seram pulak pagi tadi bile tetibe terjumpa 1 atikal nih...tak tau nak cakap cane dah...so tengok la sendiri...
apa perasaan korang kalo kena mcm pempuan nih kena?
tengok la...dieorang (si editor2 yang power) tuh boleh bogelkan kite sertamerta jek...ehh!!  silap2.. bogelkan pic kite larh..hahahahaha macam2 software boleh gune and senang la tuh dieorg nk dapat tinggal download jerk..budak tahun 1 pon da pandai gune..sume tuh jangan pelik la dunia da moden.
sekarang ni dala senang nak kenakan orang..kalau org dulu2 takot nak bg pic kat orang sesuka hati..kononye takot kena santet la ape la..tapi sekarang da senang..tinggal login jer facebook(sebagai contoh) pastuh cari name orang yang kite nak..pastuh download la pic2 yang dikehendaki...
orang sekarang nih da tak gune santet dah kalo nak kenakan orang..Tok bomoh pon da banyak yang bersara yerla da xboleh nak cari makan lagi la...tapi ade gak tok bomoh yang pergi ambil kursus edit gambar..yerla bisnes tuh lg maju kot sekarang..so korang jangan terkejot pulak bile terserempak ngan orang yang bertangkal berbaju hitam time g ambil kursus tuh..hahahahahahaha mane la taukan..zaman moden...

so kat sini aku nak ingatkan  janganlah upload gambar dekat facebook atau mana-mana laman sosial dengan gambar penuh seperti gambar diatas. Ambillah gambar dari atas dada dan ke atas. n jangan pakai baju putih coz korang akan memudahkan editoruntuk edit gambar korang jadi hottt...!!


Sekian buat mereka yang suka upload gambar sendiri ke facebook.termasukalah aku..jangan tak percaya kalo korang tengok FACEBOOK AKU ade lebih dari 50 album tau kesemuanya..aku nih gila ambil gambar kalau pegi mane2 mesti nak ambil gambar pastuh dengan segera aku upload..hahaha
so sekarang  Kalau ada cepat2 la delete sebelum terjadi macam gambar diatas.
aku just nasihatkan jer...terpulang korang nak ikot ke tak..coz aku sendiri pon lomah nak cek album aku satu satu tuh ha..hehehe ape pon LU PIKIRLAH SENDIRI.. =)






Thursday, 1 December 2011

MAK....

Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)
 Bila dahaga , yang
susukan aku . Mak .
Bila lapar , yang suapkan
aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang
sentiasa di sampingku ,
Mak .
Kata mak , perkataan
pertama yang aku sebut ,
Mak .
Bila bangun tidur, aku
cari , Mak .
Bila nangis , Orang
pertama yang datang ,
Mak .
Bila nak bermanja, aku
dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku
duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh
memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang
memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang
memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan
kesalahan , yang paling
cepat marah , Mak .
Bila takut , yang
tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku
suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan ,
Mak .
Bila sedih , aku mesti
telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang
pertama aku nak
beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka
luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu
panggil , " Mmaaakkkk !
"
Bila sakit , Orang paling
risau adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang
paling sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang
marah aku dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang
paling risau , Mak .
Yang masih peluk dan
cium aku sampai besar ,
Mak .
Yang selalu masak
makanan kegemaranku ,
Mak .
kalau balik ke kampung ,
yang selalu bekalkan
ulam & lauk pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan
kemaskan barang barang
aku , Mak .
Yang selalu berleter kat
aku , Mak .
Yang selalu puji aku ,
Mak .
Yang selalu nasihat aku ,
Mak .
Bila nak kahwin , Orang
pertama aku tunjuk dan
rujuk , Mak .
Aku ada pasangan hidup
sendiri .
Bila serOnOk , aku cari ,
Pasanganku .
Bila sedih , aku cari ,
Mak .
Bila berjaya , aku
ceritakan pada ,
Pasanganku .
Bila gagal , aku ceritakan
pada , Mak .
Bila bahagia , aku peluk
erat , Pasanganku .
Bila berduka , aku peluk
erat , Emakku .
Bila nak bercuti , aku
bawa , Pasanganku .
Bila sibuk , aku hantar
anak ke rumah , Mak .
Bila sambut valentine ,
Aku bagi hadiah pada
Pasanganku !
Bila sambut hari ibu , aku
cuma dapat ucapkan “
Selamat Hari Ibu ” !
Selalu , Aku ingat
pasanganku !
Selalu , Mak ingat kat
aku !
Bila-bila , Aku akan
telefOn pasanganku !
Entah bila , aku nak
telefOn mak !
Selalu , aku belikan
hadiah untuk
pasanganku !
Entah bila , aku nak
belikan hadiah untuk
emak !
Renungkan :
" Kalau kau sudah habis
belajar dan berkerja ,
bOlehkah kau kirim wang
untuk mak
" Mak bukan nak
banyak , lima puluh
ringgit sebulan pun
cukuplah . "
Berderai air mata jika
kita mendengarnya .
Tapi kalau mak sudah
tiada .
" MAKKKKK ! RINDU
MAK ! RINDU SANGAT ! "
Berapa ramai yang
sanggup menyuapkan
ibunya !
Berapa ramai yang
sanggup mencuci muntah
ibunya !
Berapa ramai yang
sanggup mengantikan
lampin ibunya !
Berapa ramai yang
sanggup membersihkan
najis ibunya !
Berapa ramai yang
sanggup membuang ulat
dan membersihkan luka
kudis ibunya !
Berapa ramai yang
sanggup berhenti kerja
untuk menjaga ibunya !
Dan akhir sekali berapa
ramai yang sembahyang
JENAZAH ibunya !

Seorang anak
mendapatkan ibunya
yang sedang sibuk
menyediakan makan
malam di dapur lalu
menghulurkan sekeping
kertas yang bertulis
sesuatu . Si ibu segera
mengesatkan tangan di
aprOn menyambut kertas
yang dihulurkan Oleh si
anak lalu membacanya .
KOs upah membantu ibu :
1) TOlOng pergi kedai :
RM4.00
2) TOlOng jaga adik :
RM4.00
3) TOlOng buang sampah :
RM1.00
4) TOlOng kemas bilik :
RM2.00
5) TOlOng siram bunga :
RM3.00
6) TOlOng sapu sampah :
RM3.00
Jumlah : RM17.00
Selesai membaca , si ibu
tersenyum memandang si
anak sambil sesuatu
berlegar-legar si
mindanya . Si ibu
mencapai sebatang pen
dan menulis sesuatu di
belakang kertas yang
sama .
1) KOs
mengandungkanmu
selama 9 bulan -
PERCUMA
2) KOs berjaga malam
kerana menjagamu -
PERCUMA
3) KOs air mata yang
menitis keranamu -
PERCUMA
4) KOs kerunsingan
kerana bimbangkanmu -
PERCUMA
5) KOs menyediakan
makan minum, pakaian,
dan keperluanmu -
PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai
Kasihku - PERCUMA
Air mata si anak
berlinang setelah
membaca apa yang
dituliskan oleh siibu . Si
anak menatap wajah
ibu ,memeluknya dan
berkata ,
"Saya Sayangkan Ibu".
Kemudian si anak
mengambil pen dan
menulis "Telah Dibayar"
pada mukasurat yang
sama ditulisnya .
MAK saya tak seVOGUE mcm mak orang lain..tak seCANTIK mak orang lain tapi bagi saya mak saya adalah mak  yg TERHEBAT dalam dunia ni!! ORANG SAYANG MAK SANGAT2!!
AL-FATIHAH BUAT....
ALLAHYARHAMAH SAIMINAH BINTI SUKARDI

Wednesday, 30 November 2011

Puisi Zahiril buat isterinya menangis...so sweett..haha jiwang siot aku...


“Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.
Isteriku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.”
wahh..sweetkan...mesti bahagia shera saat tuh..agak2 dapat tak aku rase  macam mana yang shera rase tuh..hahaha tak paya la nk berangan cik.EHA oit....hahaha
ehh korang tau tak En.Zahiril tuh??Pn.SHERA?? kenal tak???
tak kenal meh aq kenalkan...heee~
shera ayob dan zahiril adzim
ha...mesti da kenalkan...sorang popular dalam cite juvana yg lagi sorang popular dalam filem karak...same cantik sama padan..hehe



pic masa dieorang tunang


kawen sudah..alhamdulilah..hehe

Saturday, 26 November 2011

mandi manda =)

STARHILL
ha....setelah 22 tahun hidop kt jb nih akhirnye jejak jgk kt strahill tuh...bak kate budak opis...sunway lagoon,gambang, n wonderland semua da g tp starhill yg sekangkang kera tuh pon xpenah g..hahaha lawak2....tuh belum lg cakap, belum penah g air terjun kota tinggi mesti dieorg gelak golek2...hahaha
starhill nih biase2 jerk kot..kalo budak kecik myb best GILER kot bg dieorg..ape2 pon jom layan gambar jer la...
Layannn.....
muke2 1st time nk g starhill kempas..haha




c.mat nih pon 1st time gak..haha




aus pon 1st time kot g starhill haha

boSS!!























Tuesday, 22 November 2011

gelagat TEMULAK.....




TENGOK..CAM PANDAI JE DIE..HAHAHA
bile buka lappy jerk...mula la c temulak nih beraksi sebok naek atas lappy nih then kacau...xhabis2... last2 bukakan la video kegemaran die tuh..ape lagi la kann....terus duduk n fokus la menonton...huh sabor jerk la....







Hahaha susah jgk kalo ade kuceng moden nih..hahahaha..



i ♥ TEMULAK



Monday, 21 November 2011

c meOw saya yang bijak!! ♥♥♥



Ha..kali nih saya nak perkenalkan c chenta hati saya yang sangat bijak!! chomel!! nakal!! musyuk!! muncetss!! kuat tido!! dan sebagainyer lah..semua ade kat dia..
name dia TEMULAK ''Lu Langsi Lu Mati!!!  hahaha!! dia lahir 29 Ramadhan 1432h wahh...bulan islam weyh..dia nih anak kepada c ULING...

uling sarat mengandungkan c TEMULAK n ET
ha...Temulak ada 3beradik sebenarnye...tapi sekor da mati mase lahir..Et pulak baru jerk mati..tak tau apa puncanya bangun2 pagi tengok die da nazak dalam sangkar..hummmm =(

Et
cian Temulak dia dah takde kawan nak maen2 kat langsir tuh..maen lompat2 la..kejar2 lar..men golek2 same2.. :(
TEMULAK nih ade hobby jugak taw...
Haaa!! tu dia fokus layan fb taw!

haha comelkan??

selain fb nih la hobi dia

haha comell
ET..

ET SUKA CURI DOMO SAYA


ADOII KUKU DIA


 ♥ DOMO
ha!! tu dia...pecaye ker xpecaya??hahaha......

i ♥ TEMULAK...