Monday, 5 May 2014

Projek membuat Props Photobooth untuk majlis K.lynn..yeay!!

Assalamualaikum...

In shaa Allah..bulan 9 ni kak lynn a.k.a ucu kepada #esyaDakTonet nak kawen dah.
dan aku telah diberi mandat untuk membuat Props  untuk Photobooth majlis perkahwinan kak lynn tu nanti.. sempena poli tengah cuti sem 2 bualan bulan ni..kerja pun tak banyak.

 so aku pon mula la gigih mencari seberapa banyak bahan yang boleh aku jadikan props..
nanti takde la bila dah tiba masanya aku kelam kabut nak buat kan..
Tak pon buat je terus masa ni kan..terlanjur ada masa ni, lagipun Props ni bukan basi pon..
lain la macam 2 ketul big apple yang aku dah telan masa lunch tadi. kalau tak habiskan nanti dia basi dah membazirka..hihi
haaa dengan lagi satu aku ke buat guestbook atau dalam bahasa melayunya buku tetamu.. 

okeh..hasil dari menyelam ke dalam lautan google ada la bahan-bahan yang aku dapat..








okeh la ni kan dari takda..
Guestbooth pulak nanti aku kan fikirkan macam mana..tapi kena tunggu la idea aku tu turun dari langit dulu.
doakan aku berjayalah eh untuk menyambut mandat yang k.lynn dah bagi kat aku ni..
hahahaha
SEKIAN



Wednesday, 23 April 2014

eh? bersarang dah belog saya !


assalamualaikum..
alhamdulilah.. berjaya juga hupdate belog untuk tahun ni..
walaupun dah nak masuk bulan 5dah  pon..yang aku baru terkial kial nak menghupdate belog yang pertama untuk tahun ni..hahahahaha
gila bz kan aku ni...
yela Ahad-Khamis kerja..
Jumaat - Sabtu kem..
SMK Kota Masai.

Masak Rangsum Tempur.
Awal tahun memang kami Dencons Consultant agak bz dengan kem. Boleh dikatakan setiap hujung minggu je memang berkampung la kami dekat Pusat Latihan SAJH tu..
kalau ada kem kami akan buat latihan dengan otai otai jurulatih.. menambahkan ilmu la katanya..hahahaa
Tapi tipu la kan kalau setiap minggu minggu asik berkampung dekat SAJH tu..
bila free tanpa Kem dan latihan.. Time tulah masa nak bawak si #esyaDakTonet tu berjalan mensyedik sambil berselfieeee hahahaha




#esyaDakTonet

#selfieeee
with esya and abam zairy

bajet besar budak tonet ni...haha


 1, 2, 3 gedebushhhhhh!!!!!
haaaa... konon katanya nak bawak esya berjalan..padahal  cik adik, om pawang, ibu dia and abang ngah pulak yang semangat terlampau..hahahaha
nampak tak sangat bz aku ni..hahahaha
haaa lagi satu yang membuatkan aku bz ialah
Celcom 1Malaysia 
hahahaha
nampak tak aku dah jadi Ahli Perniagaan..walaupun meniaga sim kecil kecilan..
hahaha

ok nampak tak bertambahkan kesibukkan aku..
-berkerja
-fasilitator
-Mak cik kepada #esyaDakTonet
-business
hehehe

ok lah...
akhir kata!
" saya seorang yang sibuk!! "

^___^


Saturday, 30 November 2013

setelah sekian lama..

assalamualaikum..
hyep.. hyep..korang
setelah sekian lama tak hupdate belog yang tak berapa nak hot meletup kebaabom ni..
tetibe terasa..tercuba..terindu..ter ter la..
pokoknya TER..
nak hupdate belog ni..
bukan apa saja jek nak buat satu entry sebelum masuk tahun baru ni kan..
mane tau tak sempat nak hupdate lagi kan..
al maklom la aku ni bz mengalahkan bini PM tuu...
hahahaha

so ada la jugak luahan rasa yang tak berapa nak terluah nih..hahaha
 just 1 jer yg memang nak luahkan..memang aku nak luahkan dari hati aku tau..dari lubuk hati aku yang paling dalam..hahaha kan dah terpuitis mak tis..hahaha

AKU RINDU AKU YANG DULU
AKU RINDU HIDUP AKU DULU


dalam erti kata lain..


AKU RINDU..
MAK
AYAH
RUMAH AKU
KAMPUNG AKU.


ok dah.
itu je..
okbye!


Monday, 20 May 2013

ADAKAH SPONGEBOB MENGGANGGU KEMATANGAN DIRI ANDA??




suatu senja nan merah..

fafa : angah , si peah tu couple dengan si leman mok eh?

angah : a'ah kenapa? biar la..

potpetpotpet..leman tuh dah 22.. peah tuh baru 15 ...potpetpotpet...bla bal bla...

_pause_

cik adik : haih... takda orang lain ke si leman tu nak couple..dengan budak bawah umur juga..apa la..

angah : ala si leman mok tuh perangai macam budak2 la..

cik adik : tula kalau da perangai macam budak2 selera pon yg budak2...tengok macam cik adik ni...matang je...SERIUS..muka pon ketat je.

* senyum senyum kambeng..* 
-cover-

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
 gelak jahat terlepas juga..

"HUH... MATANG APE..KALAU DAH PETANG2 SEBOK TENGOK SPONGEBOB..
MATANG LA SANGAT!!!"
 zassssss!!!
terkena jelingan tajam dari si uda..
hooo???
semua mata pandang kesatu arah..

 #afH#*H@$^%#


adeeeehhhh.... KUAJAQQQQQQQQQ....

hey !! tak semestinya orang yang tengok spongebob tu perangai macam budak2 tau.. 

Buat muka serius sambil mengembangkan hidung..

#cover malu weh..


nota kakai:

angah adalah abang kepada si uda,
uda dalah abang kepada si fafa,
manakala fafa adalah adik kepada uda dan angah,
cik adik pula adalah sang pencerita,beliau juga seorang makcik yang sangat MATANG dan serius kepada mereka yang diatas ini TITIK 

INI FAKTA DAN AUTA :p


Tuesday, 26 February 2013

Fafa Topedo dan Incik Ti

25feb13
3:26am


mateku
segar bugar..

ni sume keje c ank buah yg mulot mcm murai a.k.a Fafa TOPEDO lah ni..

Tengah sedap2 baring kt katil ngn melayan mate yg da layu tetibe mcm rase ade benda kt bwh bdn.. 

dok rabe merabe..
skali terpegang !! 
sejukk.. lembik..

mak datokkkkk tikuss!!!!

grrrr ini budak mmg nk kene nih! !
huh.. 
nasib baik tikus getah je..tekojut makk.. 
dala gune tikus getah cik adek die nih jugak.. 
nih mesti kes nk balas dendam kan..

-PETANG-
saje je bongkar2 barang2 lame mase zaman belajar terjumpe lak c incik ti getah tu..
ape lagi idea jahat bermula la..
dengan bangganye g selitkan incik tikus tu kt celah2 baju c Fafa Topedo tu..
hahahahahaa

merenk..

buat tak tau dengan muke tak bersalah.. ngeeee..

-SENJA-
dgn gayanya Fafa topedo lari kuar dr bilik..begitu pantas!

urut2 dada..
muke cuak!

masuk blik balik..
pastu kua bawak incik ti...

"ee..siot r cik adek nih.. tekejut kite. ingtkan ape la. . "

yg cik adek die ni da gelak mcm nk pitam..hahahahahaha..

puas..

tumbul lg otak merenk.. suruh c Fafa topedo tu dengki kakak die pulak..
still gune idea asal.. celah2 susunan baju..

hahahaha

-SEBELUM PEGI POLI-
menjengah incik ti yg masih setia menunggu mangsanya.. 

senyumm... :) hihi..

rupa rupanye senyuman memakan diri..hadehh..

dengan bangganya Fafa topedo belot!!

grrr.. 



haih ape la nasib badan terkena dengan tikus getah sendiri..

| sabar |
"ko jugak yg mulekan saleha oii " 
^___^

Monday, 31 December 2012

Lafaz Yang Tersimpan





Memang sukar utk mengungkap rasa kasih dan sayang pd mereka.....sekadar tingkah yg mewakili rasa hati yg amat menyayangi mereka....kini...ketiadaan mereka sering menggamit kenangan dan rasa rindu terhadap mereka...

kenangan ulang tahun arwah mak :)

             
AL-Fatihah buat..
TUAN HAJI DAUD BIN HAJI MOHD ALI

&
PUAN SAIMINAH BINTI SUKARDI
semoga Allah mencucuri rahmat atas mereka...Amin....