Monday, 5 May 2014

Projek membuat Props Photobooth untuk majlis K.lynn..yeay!!

Assalamualaikum...

In shaa Allah..bulan 9 ni kak lynn a.k.a ucu kepada #esyaDakTonet nak kawen dah.
dan aku telah diberi mandat untuk membuat Props  untuk Photobooth majlis perkahwinan kak lynn tu nanti.. sempena poli tengah cuti sem 2 bualan bulan ni..kerja pun tak banyak.

 so aku pon mula la gigih mencari seberapa banyak bahan yang boleh aku jadikan props..
nanti takde la bila dah tiba masanya aku kelam kabut nak buat kan..
Tak pon buat je terus masa ni kan..terlanjur ada masa ni, lagipun Props ni bukan basi pon..
lain la macam 2 ketul big apple yang aku dah telan masa lunch tadi. kalau tak habiskan nanti dia basi dah membazirka..hihi
haaa dengan lagi satu aku ke buat guestbook atau dalam bahasa melayunya buku tetamu.. 

okeh..hasil dari menyelam ke dalam lautan google ada la bahan-bahan yang aku dapat..








okeh la ni kan dari takda..
Guestbooth pulak nanti aku kan fikirkan macam mana..tapi kena tunggu la idea aku tu turun dari langit dulu.
doakan aku berjayalah eh untuk menyambut mandat yang k.lynn dah bagi kat aku ni..
hahahaha
SEKIAN



Wednesday, 23 April 2014

eh? bersarang dah belog saya !


assalamualaikum..
alhamdulilah.. berjaya juga hupdate belog untuk tahun ni..
walaupun dah nak masuk bulan 5dah  pon..yang aku baru terkial kial nak menghupdate belog yang pertama untuk tahun ni..hahahahaha
gila bz kan aku ni...
yela Ahad-Khamis kerja..
Jumaat - Sabtu kem..
SMK Kota Masai.

Masak Rangsum Tempur.
Awal tahun memang kami Dencons Consultant agak bz dengan kem. Boleh dikatakan setiap hujung minggu je memang berkampung la kami dekat Pusat Latihan SAJH tu..
kalau ada kem kami akan buat latihan dengan otai otai jurulatih.. menambahkan ilmu la katanya..hahahaa
Tapi tipu la kan kalau setiap minggu minggu asik berkampung dekat SAJH tu..
bila free tanpa Kem dan latihan.. Time tulah masa nak bawak si #esyaDakTonet tu berjalan mensyedik sambil berselfieeee hahahaha




#esyaDakTonet

#selfieeee
with esya and abam zairy

bajet besar budak tonet ni...haha


 1, 2, 3 gedebushhhhhh!!!!!
haaaa... konon katanya nak bawak esya berjalan..padahal  cik adik, om pawang, ibu dia and abang ngah pulak yang semangat terlampau..hahahaha
nampak tak sangat bz aku ni..hahahaha
haaa lagi satu yang membuatkan aku bz ialah
Celcom 1Malaysia 
hahahaha
nampak tak aku dah jadi Ahli Perniagaan..walaupun meniaga sim kecil kecilan..
hahaha

ok nampak tak bertambahkan kesibukkan aku..
-berkerja
-fasilitator
-Mak cik kepada #esyaDakTonet
-business
hehehe

ok lah...
akhir kata!
" saya seorang yang sibuk!! "

^___^