Monday, 5 March 2012

ikhlas terima seadanya..

Assalamualaikum..
Mmm tetibe je malam ni emosi terganggu..entah la..sangat-sangat terase..
Hati tisu lak..
Kadang2 rase macam tak dihargai langsung..
Rase macam terhegeh hegeh pulak..
Sedangkan pada hakikatnye orang langsung tak fikir ape2 pasal diri aku ni..
aku memang bukan seorang wanita yg cukup sempurna yg menjadi idaman setiap lelaki..tapi aku da cuba untuk jadi yg terbaik..
aku tak akan menjadi org lain utk membuatkan lelaki tertarik pd aku..
aku bukan serorang wanita cantik, yg slim putih gebu yg menjadi idaman lelaki..tetapi aku adalah aku,makhluk
ALLAH yg telah dilahirkan cukup sifat lengkap berpancaindera..
Aku bukan wanita yg lemah lembut yg manja..tp aku adalah aku..aku tak akn tunjukan kelembutan,kemanjaan aku utk membuat org tertarik pd aku..
Buat ape nk menjadi org lain utk dptkn ape yg kite mahukan??
Jika seseorang tu ikhlas mahukn kita mesti die akan terima kita seadanye..terima kekurangan dan kelebihan kite seadanye..tetapi ade lg ke org2 yg mcm tu kan?
Yg betol2 ikhlas dr hatinye..
Org sekarang lebih pentingkan rupa dan harta..itu la yg selalu aku lihat disekeliling aku..
Hope akan ade insan yg cukup ikhlas terima aku seadanye..Terima kelebihan dan kekurangan aku seadanya....
SEKIAN..

Friday, 2 March 2012

bila kebosanan mula menyelubungi diri..

assalamualaikum..
Suasasane 'cool' mula menyelubungi petang Jumaat yg mulia nih..sejuk teramat hasil dr gabungan kuasa aircon dan hujan lebat sejak tengah hari tadi.. sejuk hingga ke tulang hitam kott.hehehe
budak2 ni pulak g mane tah..balik semua ker minggu nih..
Hmm..bosan..
Nasib la ade kertas n pen2 terbuang kt mini ni..so boleh aq menconteng,mencoreng,menloreng utk menghilangkan keboringan tahap sipot tetelan cengkerang nih..hahaha

saya update belog gune hp! Haha

assalamualaikum..
Wah..dalam tak dapat tidur ni dpt jgk aku belajar benda baru..haha aku bole update belog gune pone rupenye hahaha (jakon kn aku nih) nk wat cane da xde lappy da skg.so ape2 skg kne update gune p0ne jek..2 yg lame da xupdate bel0g..lappy 2 buat hal pulak mengade tol..da la nk betol kn kos die mcm bole wat beli netbo0k bru jekn.. Xpe la ape2 pn skg aku da boleh update belog bile2 mase jek.hahaha
SEKIAN..